Bel voor meer informatie 06-19977635

Waarom een beursvideo?

Auteur: Loes Huibers | Datum: 24 mei 2014 | Categorie: Algemeen, Trends

In de vorige twee artikelen zijn we dieper ingegaan op de productvideo en instructievideo. Dit keer gaan we het hebben over de beursvideo.

Waarom is het interessantom je bedrijf visueel te presenteren op een beurs? Wat zijn belangrijke aandachtspunten bij het ontwikkelen van een beursvideo? In dit artikel krijg je antwoord op al deze vragen. Daarnaast geven we enkele tips en adviezen.

De beursvideo

De deelname aan een beurs kost veel tijd en geld. De meeste bedrijven zijn wekenlang bezig met de voorbereidingen. Er moet een hoop geregeld worden, van de stand en het materiaal tot het personeel en natuurlijk de aankondiging.

Daarnaast moet je al snel een paar duizend euro betalen voor een beursstand van een paar meter. Dit alles heeft natuurlijk maar één doel: je wilt klanten enthousiasmeren en potentiele leads genereren. Het is dan ook erg belangrijk om op te vallen en je positief te onderscheiden. Je wil dat mensen bij de stand blijven staan en een bedrijfsfilm is een uitstekend middel om dit te bereiken.

Het is al lang bekend dat mensen liever naar beelden kijken dan dat ze teksten lezen. De beursbezoeker is daar geen uitzondering op. Een beeld zegt per slot van rekening meer dan duizend woorden. Een flitsend, mooi geproduceerd filmpje zorgt ervoor dat meer bezoekers even blijven staan. Je trekt de aandacht en kunt daarna met potentiële klanten in gesprek gaan. Tegelijkertijd kan de beursvideo informatie verstrekken wanneer je zelf even in gesprek bent, waardoor bezoekers altijd een goede indruk kunnen krijgen van wat je bedrijf te bieden heeft.

Reclamemateriaal zoals drukwerk wordt natuurlijk ook vaak gebruikt op beurzen, maar dit verdwijnt bij thuiskomst vrijwel altijd direct in de prullenbak en mist dus meestal haar doel. Een beursvideo is daarentegen multimediaal inzetbaar en altijd perfect bruikbaar – zowel voor als na de beurs.

Buiten de videopresentatie op de beurs kan het ook handig zijn om een videoverslag te laten maken van de beurs zelf. Deze video kan je per mail versturen naar alle leads die je hebt verzameld. Een leuk aandenken en een mooie marketingtool.

Waarom een beursvideo? 

–       Bezoekers trekken naar je stand;

–       Multimediale marketingtool, voor meerdere doeleinden inzetbaar;

–       Wanneer iedereen in gesprek is hebben potentiële leads iets om naar te kijken;

–       Professionele uitstraling;

–       Videoverslag om je bezoekers te bedanken voor hun interesse.

Tips & advies

–       De video moet niet te lang zijn, maximaal 1,5 minuut is ons advies;

–       Zorg voor ondertiteling , geluid aanzetten is vaak geen optie, want dan sta je zelf de hele dag naar hetzelfde deuntje te luisteren;

–       De beelden moeten voor zich spreken;

–       Druk de QR code van je bedrijfsfilm op een kaartje en geef dit kaartje mee aan de bezoekers. Je kunt de film ook branden op een DVD en deze uitdelen (eventueel samen met additionele informatie).

Deel artikel:

Heeft u vragen? Onze specialisten helpen u graag verder

Loes Huibers // 020 - 303 20 73

Na jarenlange ervaring in de media wereld ben ik in 2011 gaan proeven van het ondernemerschap. Video's maken is 1 ding, maar door mijn marketing achtergrond gaan wij net wat verder dan alleen de productie. Wat mij boeit: Mensen die passie hebben en die met passie kunnen vertellen.